Een vlog maken voor Slotstad TV

Thuisreporters gezocht! 

Slotstad rtv, Cultuur in Zeist, Bibliotheek Idea, het Kunstenhuis en Sportief Zeist nodigen je uit om verslag te leggen van je creatieve of sportieve activiteiten.
 

Wat houdt je bezig? Hoe kom je de dag door? Ben je aan het schilderen, tekenen, puzzelen, schrijven, fotograferen of ben je bezig met muziek? Ben je aan het tuinieren, of aan het doe het zelven? Volg je het nieuws, of juist niet? Met je activiteiten kan je anderen inspireren! Maak een korte video (1 minuut) van wat je tijdens de coronacrisis bezighoudt, en stuur deze naar Slotstad rtv. En wie weet komen ook jouw beelden op televisie bij Slotstad rtv! 

Nooit eerder een vlog gemaakt? Met deze handige tips kan je zelf, gebruikmakend van je smartphone of tablet, een filmpje (vlog) maken voor Slotstad rtv:

 


Een vlog maken          

Een vlog is eigenlijk niets anders dan een korte film van maximaal 1 minuut. Met de camera op telefoon of tablet kun je dit eenvoudig doen. Hoe? Dat leggen we hieronder uit.

Header resize 1Aan de slag

Meestal staat de camera standaard op foto maken. Zet je camera in de stand filmen/video (een rode knop, het woord video). Hou je telefoon of tablet ook liggend vast. Video is bij uitstek een 'liggend' medium. Heb je ooit in je leven een verticale film gezien?               

Klik op de opnameknop (meestal grote rode knop). Je start nu een opname. Om te stoppen klik op dezelfde knop (deze kan er nu anders uitzien).            


Scherpstellen

Als je een opname start, stelt de camera scherp op het onderwerp dat je filmt. Maar soms kan het toestel wel wat hulp gebruiken. Door eenmaal te tikken op een plek op het scherm, wordt op die plek scherpgesteld.                

In- en uitzoomen

Wil je een bepaald deel naar voren halen in de video, dan kun je inzoomen. Dit doet u door twee vingers op het scherm te plaatsen en deze vervolgens uit elkaar te bewegen. Het beeld wordt uitvergroot. Dat noemen we inzoomen. Uitzoomen doe je juist door twee vingers op het scherm naar elkaar toe te bewegen. Bedenk wel dat bij inzoomen met een telefoon het beeld slechts wordt uitvergroot. Dat komt niet ten goede van de kwaliteit van de opname. Je kunt in plaats van inzoomen, ook wat dichter bij het filmonderwerp gaan staan.       

Klaar met filmen? 

Als je film klaar is kun je hem opsturen naar Slotstad TV. Dat kan per mail naar  of via https://wetransfer.com/. Je bestand mag niet groter zijn dan 2GB!  Kies voor de gratis optie. Voeg het bestand toe. Vul het mailadres van slotstadTV in én je eigen mailadres en klik op  versturen. Vermeld bij het bericht met uw bijdrage de tekst ‘reporter gezocht’. We zien je bijdrage graag tegemoet!

Let op: hou je je bij het maken van de video wel aan de corona-maatregelen die de overheid heeft afgekondigd?

Voor meer informatie en inspiratie betreft filmen met je smartphone kan je de volgende filmpjes nog bekijken:

 

 


 

 
RTV slotstad       ciz logo standaard      sportief Zeist     KunstenHuis wit algemeen vignet