Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen van 2021 vinden plaats van 20 t/m 30 januari. Voor 2021 is Coco kan het! van Loes Riphagen verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit boek staat centraal tijdens de activiteiten van Bibliotheek Idea.

Inspiratieavond 300x200 Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

In verband met de coronamaatregelen gaat de Inspiratieavond op 13 januari helaas niet door.

Voor iedereen die op zoek is naar ideeën om in de groep mee aan de slag te gaan. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar. Tijdens deze avond kun je twee workshops volgen.

• Tijdens deze creatieve workshop laat Leintje Hoogenkamp zien hoe je met jouw groep samen een kunstwerk kan maken. Een stukje bos met de boom waar Coco in de top zit is de start. In en rond de boom is plek voor alle vriendjes van Coco. Ieder kind kan zijn eigen vogeltje van zelfgemaakte klei maken. Mooi om het geheel op een tafel te zetten om eindeloos naar te kijken, elementen toe te voegen en mee te spelen.
  • Muziekdocente Annelies van Gorp laat zien hoe je met muziek, dans en beweging leuke activiteiten kunt organiseren bij het Prentenboek van het Jaar.

En natuurlijk kijken we welke boeken er in de Prentenboeken Top 10 staan. Iedereen gaat naar huis met leuke ideeën, praktische voorleestips én met de handouts van de workshops om met het prentenboek van het jaar aan het werk te gaan.

Doelgroep: iedereen die werkt met kinderen van 2-6 jaar
: Bibliotheek Idea Bilthoven
Datum: woensdag 13 januari 2021
Tijd: 19.00-21.00 uur
€ 10,00 (deelname workshops en handouts workshops)
€ 25,00 (deelname workshops, handouts, boek Coco kan het! + minipopje)

Belangstelling? Meld je dan snel aan, want er is beperkt plaats.
Aanmelden

Voorleesfeest 300 liggend Voorleesfeest met je groep in de Bibliotheek of op locatie

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren wij leuke voorleesfeesten. Natuurlijk in de bibliotheek, en als dat niet lukt ,dan komt de bibliotheek bij jullie om samen een voorleesfeestje te vieren.

Kom je met je groep naar de Bibliotheek?
Tijdens het groepsbezoek lezen we natuurlijk voor uit het Prentenboek van het Jaar. Daarna is er een leuke activiteit bij het boek. Als afsluiting kijken we naar de digitale versie van het prentenboek. En na afloop gaat iedereen weer weg met een leuke verrassing.

Vindt het Bibliotheekbezoek plaats op locatie?
Als de omstandigheden het toelaten (coronamaatregelen) komen we tijdens het bezoek op de groep voorlezen uit Coco kan het! Daarna gaan we lekker met de kindjes en hun ouders aan de slag. En natuurlijk doen jullie ook mee!

Dit voorleesfeest is geschikt voor kinderen van 2-4 jaar. Het duurt ongeveer 45 minuten.

Locatie: een van de Idea bibliotheken of op locatie
Datum: in overleg
Duur: 45 minuten
Kosten:
Mét kinderopvangabonnement kost het bezoek € 25,-.
Heeft de kinderopvang nog geen abonnement, dan kost het bezoek € 45,-.
Wil je samen met je groep naar de bibliotheek komen voor een groepsbezoek tijdens de Nationale Voorleesdagen of wil je dat wij naar jullie toe komen? Graag aanmelden vóór 14 december 2020.
Aanmelden