Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen van 2022 vinden plaats van 26 januari t/m 5 februari. De boeken uit de Prentenboek Top 10 van 2022 staan centraal tijdens de activiteiten van Bibliotheek Idea.

Inspiratieavond 300x200

Inspiratieavond met workshops [via ZOOM]

Voor iedereen die werkt met kinderen van 2-6 jaar biedt Bibliotheek Idea dit jaar online via ZOOM een inspiratieavond om ideeën op te doen. Centraal staan de prentenboeken uit de Prentenboek Top 10 2022. Op deze avond geven we vier korte creatieve workshops. Deelnemers krijgen na afloop een digitaal pakketje toegestuurd met daarin de hand-outs van de workshops.

1. Theaterworkshop door Marit Goetjaer
  2. Muziek voor jonge kinderen, workshop verzorgd door Annelies van Gorp
  3. Voorlezen met ondersteunende gebaren door Andrea Geltink
  4. Creatieve workshop onder begeleiding van Mechteld Donker

Kosten en aanmelding:
Je kunt gratis deelnemen aan de inspiratieavond. Vooraf aanmelden is verplicht. Na aanmelding krijg je de ZOOM link per mail toegestuurd.

Voorleesfeest 300 liggend

Voorleesfeest met je groep in de Bibliotheek of op locatie

Dit jaar organiseren wij weer leuke voorleesfeesten. Natuurlijk ontvangen wij jullie heel graag in de bibliotheek, maar het is ook mogelijk om een voorleesfeest bij jullie op locatie te doen.

Kom je met je groep naar de Bibliotheek?
Tijdens het voorleesfeest lezen we voor uit een van de prentenboeken uit de Prentenboek Top Tien. Daarna is er een leuke activiteit passend bij het boek. En na afloop gaat iedereen weer weg met een leuke verrassing.

Vindt het Voorleesfeest plaats op locatie?
We starten het feestje met voorlezen uit een prentenboek uit de Prentenboek Top Tien. Daarna gaan we lekker met de kindjes en hun ouders aan de slag. En natuurlijk doen jullie ook mee!

Voor wie: kinderen 2-6 jaar (kinderopvang of primair onderwijs), liefst met ouders erbij
Duur: ca. 45 minuten
Kosten: € 25 (bij een kinderopvangabonnement) en € 45 zonder abonnement.

Wil je samen met je groep naar de bibliotheek komen voor een voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen of wil je dat wij naar jullie toe komen? Graag aanmelden vóór 24 december