Onze bibliotheken zijn open!

We zijn blij onze klanten weer te mogen verwelkomen in onze bibliotheken. Nu kun je zelf weer materialen uitzoeken, lenen en thuis lekker een boek lezen of een film kijken. We hebben voorlopig aangepaste openingstijden en dienstverlening. Op deze pagina houden we je op de hoogte. 

We hebben onze bibliotheken zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen weer gebruik kan maken van de bibliotheek. Je kunt veilig je boeken uitzoeken en lenen. 

Openingstijden
De openingstijden zijn voorlopig aangepast. Je kunt momenteel alleen terecht bij de bibliotheek voor het lenen en terugbrengen van boeken. Het lenen gebeurt via de zelfbediening balies, het terugbrengen kan alleen via de inleverbrievenbussen aan de buitenzijde van onze vestigingen. 


Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen. Wanneer de mandjes op zijn, dan wacht je buiten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de bibliotheek een looproute aangegeven.

Kom alleen
Naar de bibliotheek gaan is (nog) geen uitje. Kom dus zoveel mogelijk alleen of met maximaal 1 kind en blijf dan zoveel mogelijk bij elkaar. 

Voor het volledige overzicht van de maatregelen tegen het coronavirus verwijzen we je graag door naar onderstaande afbeelding. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

 

De leestafel, de werkplekken, de koffiehoek en de toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Kinderen van 0 t/m 12 jaar
Kinderen zijn van harte welkom in de bibliotheek, maar uitsluitend één kind begeleid door één ouder. 

Bijeenkomsten in de bibliotheek
Er worden nog geen bijeenkomsten in de bibliotheek georganiseerd. 

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 085-8222777.

 

Tot ziens in Bibliotheek Idea!

Idea Bilbliotheek Soest open 200519 M856627 Mel Boas selectieIDEA Bilbliotheek open 200518 M856006 Mel BoasBibliotheek IDEA Bilthoven weer open HL82005 Edit HLP images Hans Lebbe 18 mei 2020