Computers, internet en Wi-Fi

In de Bibliotheek zijn computers beschikbaar op te werken. Om gebruik te maken van een computer, kun je inloggen met een geldige Bibliotheekpas of met een tegoedbon.

Abonnement of tegoedbon

• Heb je een abonnement? Dan kun je inloggen met je gebruikersnaam/lenersnummer en bijbehorende wachtwoord.
  • Heb je geen abonnement? Dan kun je een tegoedbon kopen of opwaarderen bij de Pinstation.

Tarieven computergebruik
Met een plus- en standaardabonnement kun je de hele dag gratis op de computer werken, met een klein abonnement en een jeugdabonnement 1 uur. Daarna betaal je per 15 minuten computergebruik, dit gaat met het tegoed op je pas of tegoedbon. Wil je dus langer gebruikmaken van de computer, zorg dan voor voldoende tegoed. Je kunt je tegoed opwaarderen via Mijn Bibliotheek of via de Pinstation. Je ontvangt een melding wanneer je gratis tijd of je tegoed bijna is verbruikt. Niet verbruikte tijd vervalt aan het einde van de dag.

Plusabonnement Standaardabonnement

Klein abonnement

Jeugdabonnement

Tegoedbon

Gebruik computer gratis gratis 1 uur per dag gratis,
daarna € 0,50 per kwartier
1 uur per dag gratis,
daarna € 0,50 per kwartier
€ 0,50 per kwartier

Programma’s en exclusieve toegang tot databanken
Je kunt op de computers werken met Word, Excel en PowerPoint 2013 en gebruik maken van verschillende browsers, namelijk Internet Explorer, Google Chrome en Firefox.

Op de computers in de Bibliotheek heb je exclusieve toegang tot online databanken, zoals de Consumentenbond. In deze digitale informatiebronnen kun je zoeken in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie. Ook kun je online luisteren naar muziek van Muziekweb.

Catalogus
Om te zoeken in de catalogus kun je gebruik maken voor de daarvoor bestemde computers. Daarvoor hoef je niet in te loggen.

Printen, kopiëren en scannen
Na inloggen is scannen naar je eigen USB-stick gratis.

A4 zwart-wit € 0,10
A4 kleur € 0,50
A3 zwart-wit € 0,20
A3 kleur € 1,-

Internet en Wi-Fi
Je betaalt bij Bibliotheek Idea voor het gebruik van de computer. Gebruikt je je eigen laptop, tablet of smartphone? Dan kun je gratis gebruikmaken van Wi-Fi.