Materialen reserveren bij bibliotheek Idea

Voor het reserveren van materialen bij Idea heb je het volgende nodig: je pasnummer (begint met een 2 en heeft 14 cijfers) en het bijbehorende wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer dan kun je een nieuwe code aanvragen via . Deze code kun je dan zelf weer omzetten naar een wachtwoord. Hoe dat gaat staat uitgelegd in de mail die je samen met de code ontvangt. Kom je er niet uit vraag dan hulp via bovenstaand mailadres.

Wil je reserveren via de Wise app? Klik hier.

Tip 1: Zoek je titels voor je kinderen? Kijk eens op www.jeugdbibliotheek.nl. Een site met vele honderden tips waarvandaan je direct kunt reserveren. Ook voor 'eerste leesboekjes' of 'lezen voor je lijst' kun je hier terecht.

Tip 2: Wil je Groot Letter boeken reserveren? Kijk op onze Tip en trucs pagina voor Groot Letter Boeken

Tip 3: Zoek je leuke, spannende, inspirende of andere boeken voor volwassenen? Neem dan hier eens een kijkje. Je vindt er vele titels handig gerangschikt op genre.

Reserveren van materialen via de website

Tik op onze website in de zoekbalk in waar je naar op zoek bent. Zorg dat ‘zoeken in de catalogus’ staat aangevinkt. De zoekbalk vind je boven aan elke pagina. In de plaatjes hieronder wordt een voorbeeld getoond. Je kunt dus niet klikken op de plaatjes.

Afbeelding1

Je kunt hier de auteur, titel of het onderwerp van een boek invullen. Heb je al eerder iets gezocht dan zie je die termen als suggestie verschijnen. In onderstaand voorbeeld wordt gezocht naar de titel 'ontaarde moeders'.

Afbeelding2

Klik als je klaar bent met tikken op ‘vind’.

Je komt nu in het volgende scherm

Afbeelding3

Links zie je waar deze titel zich allemaal bevindt:

Er zijn 2 exemplaren bij Idea, er zijn er 5 in de gehele provincie en zelfs 42 door het gehele land.

Op de rechterkant van het scherm zie je de titels bij Idea. Klik op de oranje titel om te zien of het de juiste is. In bovenstaand voorbeeld is de bovenste de gewone uitgave en de onderste een Groot-letter-boek.

Door op de knop ‘aanwezig – waar’ te klikken zie je ook hoeveel exemplaren er beschikbaar zijn.

Afbeelding4

In bovenstaand voorbeeld zijn er 2 exemplaren in Zeist aanwezig.

Afbeelding 10

Is dit de gezochte titel? Let goed op dat je ook het goede materiaal hebt. Dus geen DVD als je een boek bedoelde. Als het echt het juiste is klik dan op de grote oranje knop ‘reserveer’ bij de betreffende titel.

Afbeelding5

Je komt nu in het volgende scherm

Afbeelding6

Vul hier je pasnummer in met het bijbehorende wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt dan een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt maken. Ontvang je geen mail? Kijk dan ook even in de spam of ongewenste mail. Ook daar geen mail? Neem dan contact op met .

Weet je je wachtwoord wel klik dan op ‘aanmelden’. Je komt in het volgende scherm

Afbeelding7

Standaard staat hier als ophaallocatie de vestiging ingevuld waar je normaliter komt. Wil je liever in een andere vestiging ophalen dan kun je dat hier aangeven.

Zodra het boek voor je klaar staat ontvang je een mail dat je het kunt komen ophalen.

Zorg dat het juiste mailadres bij ons bekend is. Controleer dit via ‘mijn gegevens’ rechts bovenin op de pagina door op het pijltje te klikken achter ‘menu van’ en te kiezen voor ‘mijn gegevens’. Hier kun je allerlei gegevens aanpassen mochten deze niet meer juist zijn.

Afbeelding8a

Afbeelding9b

Kom je er niet uit? Vraag gerust om hulp via  of bel met 085 - 8 222 777

Reserveren via de Wise-app.

Via de wise-app kun je eenvoudig titels reserveren. Via het vergrootglas in de app kun je zoeken op titel of één van de andere mogelijkheden. Je tikt de gewenste zoekterm in en krijgt een aantal treffers. Via de knop 'reserveer' kun je de gewenste titel reserveren. Kijk altijd goed bij mediumsoort of het de juiste soort is bijvoorbeeld geen DVD als je naar een boek op zoek bent.

Let op: Zijn er meerdere gezinsleden gekoppeld aan de app? Je kunt alleen voor de hoofdgebruiker reserveren via de app. Voor andere gezinsleden moet er via de website gereserveerd worden.