Abonnementen

Of je nu jong of oud bent, veel of weinig leest, van muziek houdt of graag films kijkt, de Bibliotheek heeft altijd een passend abonnement. Inschrijven kan gemakkelijk online, of bij één van de vestigingen van Bibliotheek Idea.

Voor jeugdleden tot en met 17 jaar is het lidmaatschap van de Bibliotheek gratis. Volwassenen hebben de keus uit drie bibliotheekabonnementen. Inschrijven is gratis. Een abonnement is één jaar geldig en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Een overzicht van de mogelijkheden per abonnement staan hieronder.

Jeugdabonnement

Het Jeugdabonnement is voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar en is gratis.

• gratis boeken, luisterboeken, tijdschriften, bladmuziek en dvd's lenen (kinderen tot en met 12 jaar alleen kindermaterialen)
  • reserveren voor € 1,- bij overige Utrechtse Bibliotheken*
  • overal lenen en overal terugbrengen in de bibliotheken in de provincie Utrecht*
  • maximaal 10 e-books tegelijk lenen via het landelijk platform
  • eerste uur per dag gratis computergebruik bij Bibliotheek Idea; daarna € 0,50 per kwartier

Plusabonnement

Pondje papier 300x200Het Plusabonnement is voor volwassenen en kost € 85,00 per jaar (vanaf 2019 € 90,00).
De extra voordelen van het Plusabonnement zijn geldig in de bibliotheken van RegioCultuurCentrum Idea.
Overstappen naar het Plusabonnement

• gratis boeken, luisterboeken, tijdschriften, bladmuziek en dvd's lenen
  • een jaar lang onbeperkt lenen, zoveel je maar wilt
  • maximaal 20 materialen tegelijk lenen
  • maximaal 10 materialen tegelijk 'in reservering'
  • leentermijn van vier weken voor materialen geleend bij Bibliotheek Idea, m.u.v. Toptitels**
  • leentermijn van drie weken voor e-books
  • geen te-laatgelden voor het te laat inleveren van materialen in Bibliotheek Idea**
  • gratis tweede bibliotheekpas mogelijk voor partner of huisgenoot
  • gratis computergebruik bij Bibliotheek Idea
  • een leuk cadeautje: een Pondje Papier van kunstenaar Jos van der Meulen

** De voorwaarden (leentermijn van vier weken en geen te laat-geld) van het Plusabonnement zijn alleen geldig bij het lenen en inleveren van materialen bij één van Idea bibliotheken, ongeacht van welke bibliotheek de materialen afkomstig zijn. Buiten Bibliotheek Idea gelden de voorwaarden van de bibliotheek waar je het materiaal leent of inlevert. N.B.: voor materialen van Muziekweb en materialen van buiten de provincie Utrecht betaal je de reguliere te-laat-gelden.

Standaardabonnement

Het Standaardabonnement is voor volwassenen en kost € 53,00 per jaar (vanaf 2019 € 56,00).

• gratis boeken, luisterboeken, tijdschriften, bladmuziek en dvd's lenen
  • maximaal 80 materialen per jaar lenen/verlengen (dit is exclusief e-books)
  • gratis computergebruik bij Bibliotheek Idea

Klein abonnement

Het Kleine abonnement is voor volwassenen en kost € 32,00 per jaar (vanaf 2019 € 34,00).

• gratis boeken, luisterboeken, tijdschriften, bladmuziek en dvd's lenen
  • maximaal 20 materialen per jaar lenen/verlengen (dit is exclusief e-books)
  • reserveren voor € 1,- bij Bibliotheek Idea en overige Utrechtse Bibliotheken*
  • maximaal 6 e-books lenen via het landelijk platform

Digitaal Standaard

Met het Digitaal Standaard abonnement leen je e-books uit een collectie van meer dan 10.000 titels. Het Digitaal Standaard abonnement kost € 42,00 per jaar.

• onbeperkt luisterboeken lenen
  • automatisch 'inleveren'
  • direct lenen, zonder te reserveren
  • alleen voor het lenen van e-books en luisterboeken; je kunt met dit abonnement geen boeken lenen

Digitaal Klein

Met het Digitaal Klein abonnement leen je e-books uit een collectie van meer dan 10.000 titels. Het Digitaal Klein abonnement kost € 21,00 per jaar.

• maximaal 6 e-books per jaar en onbeperkt luisterboeken lenen via het landelijk platform
  • automatisch 'inleveren'
  • direct lenen, zonder te reserveren

* Alle openbare bibliotheken in de provincie Utrecht
** De voorwaarden (leentermijn van vier weken en geen te laat-geld) van het Plusabonnement zijn alleen geldig bij het lenen en inleveren van materialen bij één van Idea bibliotheken, ongeacht van welke bibliotheek de materialen afkomstig zijn. Buiten Bibliotheek Idea gelden de voorwaarden van de bibliotheek waar je het materiaal leent of inlevert. N.B.: voor materialen van Muziekweb en materialen van buiten de provincie Utrecht betaal je de reguliere te-laat-gelden.

Kortingen

• Met automatische incasso krijg je € 2,50 korting per jaar (behalve studenten en U-pas houders) op een Klein abonnement, een Standaardabonnement of een Plusabonnement.
  • Scholieren vanaf 18 jaar en studenten wo, hbo en mbo ontvangen op vertoon van een scholieren- of studentenpas korting op een Klein abonnement of een Standaardabonnement. Zij betalen voor een Klein abonnement € 16,00 per jaar (vanaf 2019 € 17,00) en voor een Standaardabonnement € 26,50 per jaar (vanaf 2019 € 28,00).
  • U-pas houders ontvangen op vertoon van hun pas ruim 70% korting op het abonnement (Klein of Standaard).