Hoe red je je in de digitale zorgwereld?

In de afgelopen periode hebben we het meer dan eens gemerkt. Huisartsen en therapeuten gaan werken met een video-consult, uitslagen moet je zelf opzoeken op internet via 'mijn zorgportaal', wil je niet automatisch donor zijn dan moet je dit zelf aanpassen via donorregister.nl, eerste hulpvragen los je op via thuisarts.nl en een afspraak met een zorgverlener maak je straks alleen nog digitaal. .

Voor veel van deze websites is een DigiD nodig maar als je die nu niet hebt. Hoe vraag je die dan aan? En hoe ga je dan verder aan de slag? Een afspraak maken voor eeen corona-test of vaccinatie is veel makkelijker als je dit digitaal doet. Maar hoe werkt dit dan? 

In de cursus Digivitaler ga je aan de slag met allerlei websites die iets met gezondheid te maken hebben. Zo leer je een digitale afspraak te maken bij de huisarts of het ziekenhuis, ga je je eigen uitslagen van een laboratoriumonderzoek bekijken of bekijk je welke medicijnen je gebruikt. 

De cursus is modulair opgebouwd d.w.z. opgebouwd uit verschillende onderwerpen die onafhankelijk van elkaar gedaan kunnen worden. Je kiest zelf met welke module(s) je wilt werken. De basis is echter voor iedereen hetzelfde. 

Modules zijn er voor: apotheek.nl, coronatest.nl, donorregister.nl, thuisarts.nl, Gezondheidsapps, Patientenportaal huisarts, Patientenportaal ziekenhuis en Videoconsult. 

Voor de cursus is het wel nodig om over basiskennis Windows te beschikken en te kunnen mailen. 

De cursus kun je volgen op je eigen laptop of tablet. 


Beschikt u nog niet over de juiste voorkennis? Kijk dan eens bij onze beginnerscursussen voor desktop of laptop, voor tablet (android) of voor iPad. Voor de Windows 10 cursus klikt u hier.

 

De cursus wordt doorlopen gegeven in Bilthoven, Soest en Zeist

 

Aanmelden