Ons aanbod voor primair onderwijs: schooljaar 2017-2018

Leesbevordering in de BSO

Deze training is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers in de Buitenschoolse Opvang (BSO) om leesbevordering naar een hoger plan te tillen en het leesplezier ook na schooltijd te stimuleren. 

Open Boek 2.0 - Opleiding tot leescoördinator

Naar meer samenhang in het leesonderwijs.

Bibliotheek Idea organiseert deze cursus voor leerkrachten basisonderwijs.

De Bibliotheek op school

Wat is het effect van een goede bibliotheek op school? Wat is de toegevoegde waarde van een leesconsulent? Gaan kinderen daadwerkelijk meer en beter lezen en hoe kan de bibliotheek de school ondersteunen bij het vormgeven van het leesbevorderingsbeleid?

 

Bibliotheekbezoek

Bibliotheek Idea organiseert interessante en actieve groepsbezoeken voor de onder-, midden- en bovenbouw gericht op leesbevordering en informatievaardigheden.

Evaluatie

Banner

Heb je deelgenomen aan een groepsbezoek, leesbevorderingsproject of gebruik gemaakt van een themacollectie? Wij zijn benieuwd naar je mening!

 

Bibliotheekbezoek
Leesbevorderingsproject
Themacollectie/Thematas

Leerkracht aan het woord

"“Wat een super inspirerende cursus is het toch! Ik kijk al uit naar de volgende bijeenkomst.”
(over de cursus Open Boek)
Leerkracht St. Nicolaasschool, Odijk

De Monitor 2018

Digitale Geletterdheid

Wil je als school aan de slag met Mediawijsheid of andere onderdelen van Digitale Geletterdheid? Idea biedt diverse trainingen en workshops, speciaal voor leerkrachten en schoolteams.

Mijn menu

Bekijk wat je voor je groep hebt geleend en wanneer de leenperiode eindigt. Je kunt ook verlengen, je abonnementsgegevens beheren, je financiële gegevens inzien, betalen via iDEAL en je aanmelden voor de aanwinstenservice.

 

Let op: nieuw wachtwoordenbeleid.
Lees meer

Aan de slag met leesbevordering

Leesbevordering

Onder het motto lezen is leuk bieden wij een gestructureerd en systematisch aanbod, dat als een rode draad door het leesonderwijs kan lopen.Met onze leespleziermodules brengen we een doorgaande leeslijn aan van groep 1 tot en met groep 8. Dit aanbod sluit aan bij de eindtermen van het basisonderwijs.

Nieuwsbrief Kind & Media

Kinderen groeien op in een wereld die steeds meer digitaliseert. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met mediaopvoeding. In de nieuwsbrief van Kind & Media vind je praktische tips en informatie.