Van de allereerste babyboekjes tot zélf lezen

Prentenboeken Top 10

Spaarkaart

Een bezoek aan Bibliotheek Idea is nu nóg leuker geworden! Leen een boek of doe mee aan een activiteit en spaar voor leuke cadeautjes! 

Baby's en dreumesen

Neem eens een kijkje op onze speciale pagina voor (ouders van) baby's en dreumesen! Je vindt er alles over Boekstart, Mama Lokaal en Speel & Deelcafé.

Mediaopvoeding: tips & tools

Mijn kind leert lezen

Als ouder wil je graag dat het leesproces van je kind zo goed mogelijk verloopt. Veel voorlezen en het samen met je kind lezen zijn belangrijk om het leesplezier te stimuleren. De Bibliotheek wil je graag helpen bij het kiezen van de juiste boeken voor je kind.

Voorleesfilmpjes en meer

Bibliotheek Idea heeft diverse digitale bronnen beschikbaar voor 0-8 jaar. Zo kunnen de allerkleinsten voorgelezen worden in de Voorleeshoek en bij Bereslim. De bronnen zijn gratis beschikbaar in de Bibliotheek, maar vele zijn ook thuis te gebruiken door in te loggen met je bibliotheekpas. 

Wat zegt het etiket?

Robokids & Minecraft

Ben je gek op robots, techniek of Minecraft? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of cursus of de Minecraft XL Bouwwedstrijd bij Bibliotheek Idea! 

De VoorleesExpress

Word lid

Is jouw kind al lid van de Bibliotheek? Bibliotheek Idea heeft boeken voor baby's vanaf 3 maanden. Als lid van Bibliotheek Idea kun je ook digitale prentenboeken lenen bij de online bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis.

Logeerkoffertje

Speciaal voor kinderen die uit logeren gaan, leent Bibliotheek Idea spannende logeerkoffertjes uit.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein.

Klant aan het woord

Leesconsulent in de bieb

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een boek of heb je vragen over (voor)lezen? Kom langs bij de leesconsulent!

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.