Van de allereerste babyboekjes tot zélf lezen

Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we dit jaar terug in de tijd. Bibliotheek Idea organiseert leuke feestjes, workshops, kindercolleges en een speurtocht!

Baby's en dreumesen

Neem eens een kijkje op onze speciale pagina voor (ouders van) baby's en dreumesen! Je vindt er alles over Boekstart, Mama Lokaal en Speel & Deelcafé.

Tips voor thuisblijvers

Moet je verplicht thuisblijven en heb je niets meer te lezen? De bibliotheek biedt uitkomst. 

Mediaopvoeding: tips & tools

Robokids & Minecraft

Ben je gek op robots, techniek of Minecraft? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of cursus of de Minecraft XL Bouwwedstrijd bij Bibliotheek Idea! 

De VoorleesExpress

Je kind leert lezen

Als ouder wil je graag dat het leesproces van je kind zo goed mogelijk verloopt. Veel voorlezen en het samen met je kind lezen zijn belangrijk om het leesplezier te stimuleren. De Bibliotheek wil je graag helpen bij het kiezen van de juiste boeken voor je kind.

BIEB Magazine

BIEB is het magazine van de Bibliotheek, speciaal voor ouders en verzorgers. In BIEB staat leesplezier centraal. In BIEB staan leuke tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. 

Word lid

Is jouw kind al lid van de Bibliotheek? Bibliotheek Idea heeft boeken voor baby's vanaf 3 maanden. Als lid van Bibliotheek Idea kun je ook digitale prentenboeken lenen bij de online bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.

Klant aan het woord

Logeerkoffertje

Speciaal voor kinderen die uit logeren gaan, leent Bibliotheek Idea spannende logeerkoffertjes uit.

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig, vind je de boeken te dik of staan er teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft de bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein.