Van de allereerste babyboekjes tot zélf lezen

Leesconsulent in de bieb

LEES-app

LEES is de nieuwe app voor als je niet van boeken houdt, maar wel van actie. Lees of luister boeken over van alles, van maffia tot love stories. De app bevat 100 boeken, niet voor je ouders, wel voor jou. Kies een boek en begin meteen met lezen!

Spaarkaart

Een bezoek aan de Bibliotheek is nu nóg leuker geworden! Leen een boek en spaar voor leuke cadeautjes! 

Baby's en dreumesen

Neem eens een kijkje op onze speciale pagina voor (ouders van) baby's en dreumesen! Je vindt er alles over Boekstart, Mama Lokaal en Speel & Deelcafé.

Mediaopvoeding: tips & tools

Mijn kind leert lezen

Als ouder wil je graag dat het leesproces van je kind zo goed mogelijk verloopt. Veel voorlezen en het samen met je kind lezen zijn belangrijk om het leesplezier te stimuleren. De Bibliotheek wil je graag helpen bij het kiezen van de juiste boeken voor je kind.

Voorleesfilmpjes en meer

Bibliotheek Idea heeft diverse digitale bronnen beschikbaar voor 0-8 jaar. Zo kunnen de allerkleinsten voorgelezen worden in de Voorleeshoek en bij Bereslim. De bronnen zijn gratis beschikbaar in de Bibliotheek, maar vele zijn ook thuis te gebruiken door in te loggen met je bibliotheekpas. 

Wat zegt het etiket?

Kinderjury

De Leesweken van de Kinderjury zijn tot en met 9 april. Lees je mee? Vanaf 10 april kan je stemmen op je favoriete boeken uit 2022.

Robokids | Media & Techniek

Ben je gek op robots en techniek? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of een stoere techniekcursus!

De VoorleesExpress

Word lid

Is jouw kind al lid van de Bibliotheek? De Bibliotheek heeft boeken voor baby's vanaf 3 maanden. Als lid van onze Bibliotheek kan je ook digitale prentenboeken lenen bij de online bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis.

Logeerkoffertje

Speciaal voor kinderen die uit logeren gaan, leent Bibliotheek Idea spannende logeerkoffertjes uit.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein.

Klant aan het woord

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.