Van de allereerste babyboekjes tot zélf lezen

De bibliotheek in corona-tijd

Moet je verplicht binnen blijven en heb je niets meer te lezen? De bibliotheek biedt uitkomst. 

Baby's en dreumesen

Neem eens een kijkje op onze speciale pagina voor (ouders van) baby's en dreumesen! Je vindt er alles over Boekstart, Mama Lokaal en Speel & Deelcafé.

Logeerkoffertje

Speciaal voor kinderen die uit logeren gaan, leent Bibliotheek Idea spannende logeerkoffertjes uit.

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken die bijdragen aan de taalontwikkeling en is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig, vind je de boeken te dik of staan er teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft de bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein.

BIEB Magazine

BIEB is het magazine van de Bibliotheek, speciaal voor ouders en verzorgers. In BIEB staat leesplezier centraal. In BIEB staan leuke tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. 

Win een boek!

Winactie

 

Heb je de beer bij Bibliotheek Idea al gevonden? Hij voelt zich erg alleen zonder kinderen in de bibliotheek. Teken je een vriendje voor hem? Misschien win je dan wel het boek 'We gaan op berenjacht'!

De VoorleesExpress

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Het is een unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten en muziek. 

Doe de Squla-quiz!

Banner

Weet je al wat jouw volgende boek wordt? Lees je liever een spannend boek of juist een grappig verhaal? Met de Squla-quiz vind je jouw nieuwe boek! 

 

Voor 6 t/m 9 jaar

Voor 10 t/m 12 jaar

Je kind leert lezen

Als ouder wil je graag dat het leesproces van je kind zo goed mogelijk verloopt. Veel voorlezen en het samen met je kind lezen zijn belangrijk om het leesplezier te stimuleren. De Bibliotheek wil je graag helpen bij het kiezen van de juiste boeken voor je kind.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.

Is jouw kindje al lid van de Bibliotheek? Bibliotheek Idea heeft boeken voor baby's vanaf 3 maanden. En het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis.

Klant aan het woord

Voorleeskwartiertje

Wat is er fijner dan samen met je kind luisteren naar een gek, leuk, spannend, mooi verhaal? Speciaal voor kinderen van 2-4 jaar wordt er iedere woensdagochtend voorgelezen in Bibliotheek Idea. De voorleesochtenden zijn gratis toegankelijk. Tijdens schoolvakanties is alleen in Bilthoven een voorleeskwartiertje.