Voorleeskwartiertje

Boekstart voor jou

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De nieuwste brochure is hier te bekijken.

Voorleesfilmpjes en meer

Bibliotheek Idea heeft diverse digitale bronnen beschikbaar voor 0-8 jaar. Zo kunnen de allerkleinsten voorgelezen worden in de Voorleeshoek en bij Bereslim. De bronnen zijn gratis beschikbaar in de Bibliotheek, maar vele zijn ook thuis te gebruiken door in te loggen met je bibliotheekpas. 

Boekstart app

De gratis Boekstart app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

Je kunt meedoen met de maandelijke actie Mijn Voorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Word lid

Is jouw kind al lid van de Bibliotheek? De Bibliotheek heeft boeken voor baby's vanaf 3 maanden. Als lid van onze Bibliotheek kan je ook digitale prentenboeken lenen bij de online bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar helemaal gratis.

Boekstart

BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Het BoekStart Babyboekje

Mijn tuin van schrijfster Marion Billet uitgegeven door Uitgeverij Clavis (oorspronkelijk Éditions Gallimard Jeunesse, Parijs) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020,

BoekStart-coach

BoekStart-coach Lisette Bergsma van Bibliotheek Idea is wekelijks aanwezig in het consultatiebureau De Bilt van GGD Regio Utrecht. Daar staat ze dan klaar voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen aan hun piepjonge kind en graag boekentips willen hebben.