Mama Lokaal

Ouders gezocht

Vind je het leuk om te organiseren/coördineren en andere ouders te ontmoeten? Ben je een paar uurtjes per week beschikbaar? Dan is Mama Lokaal Coördinator iets voor jou! Mama Lokaal, een bijeenkomst voor vaders, moeders en hun kinderen, is er elke woensdag van 10.00-11.30 uur in Bibliotheek Bilthoven. Je zult samen met een andere ouder het Mama Lokaal coördineren. Dit is op vrijwillige basis. Uiteraard mogen je kind(eren) mee! Voor meer informatie:

Boekstart voor jou

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De nieuwste brochure is hier te bekijken.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Boekstart

BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

BoekStart-coach

BoekStart-coach Lisette Bergsma van Bibliotheek Idea is wekelijks aanwezig in het consultatiebureau De Bilt van GGD Regio Utrecht. Daar staat ze dan klaar voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen aan hun piepjonge kind en graag boekentips willen hebben.

Voorleeskwartiertje

Wat is er fijner dan samen met je kind luisteren naar een gek, leuk, spannend, mooi verhaal? Speciaal voor kinderen van 2-4 jaar wordt er iedere woensdagochtend voorgelezen in Bibliotheek Idea. De voorleesochtenden zijn gratis toegankelijk. Tijdens schoolvakanties is alleen in Bilthoven een voorleeskwartiertje.