De bibliotheek in corona-tijd

Moet je verplicht binnen blijven en heb je niets meer te lezen? De bibliotheek biedt uitkomst. 

Mediaopvoeding: tips & tools

Uittrekselbank Jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten.

 

Ook thuis te raadplegen!

Lezen voor de lijst

Lezen voor de lijst geeft advies bij de keuze en verwerking van de boeken je voor je lijst leest voor Nederlands, Duits en Fries.

E-books

Wist je dat de Bibliotheek ook e-books heeft voor kinderen en jongeren? Gratis te lenen en te lezen op een smartphone, tablet, pc, laptop of e-reader.

Jeugdbibliotheek.nl

Op Jeugdbibliotheek.nl vind je leestips, boeken voor school, luisterboeken, e-books en informatie voor een spreekbeurt of werkstuk. Neem eens een kijkje!

Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De Jonge Jury sluit naadloos aan op het curriculum en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

Klanten aan het woord

Mijn Bibliotheek

Heb je een boek nog niet uit? Verlengen kun je makkelijk zelf via Mijn Bibliotheek. Daar kun je ook je eigen gegevens aanpassen of je aanmelden voor de gratis Inleverattentie.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.

Word lid van Bibliotheek Idea

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Inschrijven kan makkelijk online of in de bibliotheek.