De Bibliotheek voor 8-12 jaar

Kinderboekenweek

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) is het thema 'Bij mij thuis' en vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Volg één of meerdere gratis workshops en geniet van een toffe voorstelling!

Leesconsulent in de bieb

LEES-app

LEES is de nieuwe app voor als je niet van boeken houdt, maar wel van actie. Lees of luister boeken over van alles, van maffia tot love stories. De app bevat 100 boeken, niet voor je ouders, wel voor jou. Kies een boek en begin meteen met lezen!

Spaarkaart

Een bezoek aan de Bibliotheek is nu nóg leuker geworden! Leen een boek en spaar voor leuke cadeautjes! 

Mediaopvoeding: tips & tools

Wat zegt het etiket?

Kinderjury

De Leesweken van de Kinderjury zijn tot en met 9 april. Lees je mee? Vanaf 10 april kan je stemmen op je favoriete boeken uit 2022.

Robokids | Media & Techniek

Ben je gek op robots en techniek? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of een stoere techniekcursus!

Junior Einstein

Met de oefenprogramma's van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

Werkstuk of spreekbeurt?

Een beetje hulp voor je werkstuk of spreekbeurt is altijd handig. Hier vind je allerlei informatie ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Bekijk alle onderwerpen

Word lid

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Inschrijven kan makkelijk online of in de bibliotheek.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein.

Mijn Bibliotheek - Inloggen

Wil je wat je thuis hebt verlengen? Of een mailtje krijgen als je bijna je boeken moet terugbrengen? Dat kan je allemaal regelen via Mijn Bibliotheek.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.