De Bibliotheek voor 8-12 jaar

Spaarkaart

Een bezoek aan de Bibliotheek is nu nóg leuker geworden! Leen een boek en spaar voor leuke cadeautjes! 

Mediaopvoeding: tips & tools

Kindercolleges

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de gratis Kindercolleges van Bibliotheek Idea kom je alles te weten over allerlei onderwerpen.

Wat zegt het etiket?

Robokids | Media & Techniek

Ben je gek op robots en techniek? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of een stoere techniekcursus!

Boekverfilmingen

In Theater Het Lichtruim in Bilthoven zie je films die gebaseerd zijn op een boek. Het boek kun je natuurlijk lenen bij Bibliotheek Idea, dan wordt de film nóg leuker!

Junior Einstein

Met de oefenprogramma's van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

Werkstuk of spreekbeurt?

Een beetje hulp voor je werkstuk of spreekbeurt is altijd handig. Hier vind je allerlei informatie ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Bekijk alle onderwerpen

Word lid van Bibliotheek Idea

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Inschrijven kan makkelijk online of in de bibliotheek.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein.

Leesconsulent in de bieb

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een boek of heb je vragen over (voor)lezen? Kom langs bij de leesconsulent!

Mijn Bibliotheek - Inloggen

Wil je wat je thuis hebt verlengen? Of een mailtje krijgen als je bijna je boeken moet terugbrengen? Dat kan je allemaal regelen via Mijn Bibliotheek.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.