Heerlijk wegdromen met een fijn boek

 • Zoekmachine voor kinderen

  Meester Sipke is jarenlang zelf echt een meester geweest. Hij weet daarom precies wat jij nodig hebt voor een spreekbeurt of werkstuk.

  Naar Meester Sipke

 • Handige linkjes

  Bij jeugdbieb.nl kun je op heel veel verschillende manieren naar informatie zoeken. Weet je nog niet precies waarover je een werkstuk of spreekbeurt wilt doen, dan vind je hier snel een leuk onderwerp.

  Naar Jeugdbieb

 • Leerzame filmpjes

  heel veel filmpjes over allerlei onderwerpen. handig voor bij je spreekbeurt.

  Naar SchoolTV

 • Alles over dieren

  Alles over dieren vind je bij het WNF.

  Naar Dierenbieb

Kindercolleges

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de gratis Kindercolleges van Bibliotheek Idea kom je alles te weten over allerlei onderwerpen.

E-books

Wist je dat de Bibliotheek ook e-books heeft voor kinderen en jongeren? Gratis te leen en te lezen op een smartphone, tablet, pc, laptop of e-reader.

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig, vind je de boeken te dik of staan er teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft de bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein.

BIEB Magazine

BIEB is het magazine van de Bibliotheek, speciaal voor ouders en verzorgers. In BIEB staat leesplezier centraal. In BIEB staan leuke tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. 

Junior Einstein

Met de oefenprogramma's van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

Robokids

Vind jij robots en programmeren ook zo interessant? Wil je een keer zelf een robotje bouwen? Doe dan mee aan een van onze Robokids workshop en cursussen! 

Doe de Squla-quiz!

Banner

Weet je al wat jouw volgende boek wordt? Lees je liever een spannend boek of juist een grappig verhaal? Met de Squla-quiz vind je jouw nieuwe boek! 

 

Voor 6 t/m 9 jaar

Voor 10 t/m 12 jaar

Werkstuk of spreekbeurt?

Een beetje hulp voor je werkstuk of spreekbeurt is altijd handig. Hier vind je allerlei informatie ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

 • Leonardo da Vinci
 • Wielrennen
 • Voortplanting
 • Dood
 • Turkije

Bekijk alle onderwerpen

Mijn menu

Wil je wat je thuis hebt verlengen?  Of een mailtje krijgen als je bijna je boeken moet terugbrengen? Dat kan je allemaal regelen via Mijn menu.

Jeugdnieuwsbrief

Een speciale nieuwsbrief voor kinderen en jongeren met leuke activiteiten, leestips en acties. Je ontvangt deze nieuwsbrief 5 keer per jaar.

Jeugdbibliotheek.nl

De Bibliotheek is er voor jou. Of je nu op zoek bent naar een lekker leesboek, informatie voor je spreekbeurt, of een leuke activiteit. Neem eens een kijkje op de speciale website jeugdbibliotheek.nl!

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Kom dus snel naar de Bibliotheek, breng een van je ouders mee en schrijf je in!

Junior Winkler prins Online

Encyclopedie voor kinderen in de basisschoolleeftijd (leeftijd 6+).