De Bibliotheek voor 8-12 jaar

Spaarkaart

Een bezoek aan Bibliotheek Idea is nu nóg leuker geworden! Leen een boek of doe mee aan een activiteit en spaar voor leuke cadeautjes! 

Bookflix

Vergeet Netflix, nu is er Bookflix! Klik, bekijk de boektrailers en ontdek toffe boeken over vroeger. Voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Tips voor de thuisblijvers

Moet je verplicht binnen blijven en heb je niets meer te lezen? De bibliotheek biedt uitkomst. 

Mediaopvoeding: tips & tools

Kindercolleges

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de gratis Kindercolleges van Bibliotheek Idea kom je alles te weten over allerlei onderwerpen.

Wat zegt het etiket?

Robokids & Minecraft

Ben je gek op robots, techniek of Minecraft? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of cursus of de Minecraft XL Bouwwedstrijd bij Bibliotheek Idea! 

Junior Einstein

Met de oefenprogramma's van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

Werkstuk of spreekbeurt?

Een beetje hulp voor je werkstuk of spreekbeurt is altijd handig. Hier vind je allerlei informatie ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Bekijk alle onderwerpen

BIEB Magazine

BIEB is het magazine van de Bibliotheek, speciaal voor ouders en verzorgers. In BIEB staat leesplezier centraal. In BIEB staan leuke tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. 

Word lid van Bibliotheek Idea

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Inschrijven kan makkelijk online of in de bibliotheek.

Vakantielezen

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Ga je deze zomer mee op een spannende ontdekkingsreis?

Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen uit groep 3 en 4 in de schoolvakantie op peil houden.

Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan op het Makkelijk Lezen Plein. Lees meer

Leesconsulent in de bieb

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een boek of heb je vragen over (voor)lezen? Kom langs bij de leesconsulent!

Mijn Bibliotheek

Wil je wat je thuis hebt verlengen? Of een mailtje krijgen als je bijna je boeken moet terugbrengen? Dat kan je allemaal regelen via Mijn Bibliotheek.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.