De Bibliotheek voor 8-12 jaar

Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we dit jaar terug in de tijd. Bibliotheek Idea organiseert leuke feestjes, workshops, kindercolleges en een speurtocht!

Tips voor de thuisblijvers

Moet je verplicht binnen blijven en heb je niets meer te lezen? De bibliotheek biedt uitkomst. 

Mediaopvoeding: tips & tools

Kindercolleges

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens de gratis Kindercolleges van Bibliotheek Idea kom je alles te weten over allerlei onderwerpen.

Robokids & Minecraft

Ben je gek op robots, techniek of Minecraft? Kom ook meedoen met een Robokids workshop of cursus of de Minecraft XL Bouwwedstrijd bij Bibliotheek Idea! 

Junior Einstein

Met de oefenprogramma's van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

Werkstuk of spreekbeurt?

Een beetje hulp voor je werkstuk of spreekbeurt is altijd handig. Hier vind je allerlei informatie ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

  • Olifanten
  • Krant
  • Reclame
  • Fotograaf
  • Paardrijden

Bekijk alle onderwerpen

BIEB Magazine

BIEB is het magazine van de Bibliotheek, speciaal voor ouders en verzorgers. In BIEB staat leesplezier centraal. In BIEB staan leuke tips & trucs over lezen en voorlezen, de beste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. 

Mijn Bibliotheek

Wil je wat je thuis hebt verlengen? Of een mailtje krijgen als je bijna je boeken moet terugbrengen? Dat kan je allemaal regelen via Mijn Bibliotheek.

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor de speciale jeugdnieuwsbrief van Idea.

Word lid van Bibliotheek Idea

Wist je dat je tot en met je 17e jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Inschrijven kan makkelijk online of in de bibliotheek.

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig, vind je de boeken te dik of staan er teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft de bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein.