Makkelijk lezen plein

Lezen met je oren

Lezen is leuk, maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je je gratis inschrijven bij de Dienst Passend Lezen en gesproken boeken via internet lezen. Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement gratis.

Collectie van het MLP

Waarom het MLP

Voor wie?

Voor ouders en leerkrachten

Yoleo

Yoleo motiveert kinderen om te lezen! Een Yoleo-boek is een combinatie van beeld en tekst waarbij een menselijke stem de tekst voorleest. Op het scherm loopt een balkje mee die de zin en het woord markeert dat voorgelezen wordt. Kinderen worden zo gestimuleerd mee te lezen met de tekst op het scherm en worden beloond voor de vorderingen die ze maken.

Yoleo is speciaal ontwikkeld om kinderen in de groepen vijf tot en met acht van het basisonderwijs, die lezen lastig vinden, meer leeskilometers te laten maken. Maar ook goed lezende kinderen worden uitgedaagd en vinden in Yoleo veel leesplezier.

Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gratis gebruikmaken van de Yoleo. Hoe dit in zijn werk gaat, zie je in dit filmpje.

Omslag naar voren

Leuke website

Het Makkelijk Lezen Plein heeft ook een leuke website met informatie over makkelijk lezen. Op deze website vind je informatie voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

Het MLP in beeld