Mediaopvoeding: tips en tools

Mediadiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen mediawijs op te laten groeien. Met gratis brochures per leeftijdscategorie (0-5, 6-8, 9-12 en 13-18 jaar) die tips en inzicht geven in de digitale leefwereld van kinderen.

Afspraken mobiele telefoon

Krijgt je kind een eigen mobiele telefoon? Dan is het handig daar spraken over te maken. Denk aan praktische afspraken als ‘wie betaalt de kosten’ en ‘wanneer leggen we de telefoon weg’. Maar ook aan afspraken over veilig social mediagebruik. Deze kaart met thema’s en voorbeeldafspraken helpt je op weg.

Praktische tools

Praten met je kind over mediagebruik kan lastig zijn. Op deze website vind je links naar praktische tools die je verder kunnen helpen. Van een online cursus mediaopvoeding tot de Ouder & Kind Mediaquiz.

Media Ukkies

Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je samen met je ukkie plezier aan? Op deze website vind je informatie over geschikte media en mediaopvoeding speciaal gericht op 0 tot 6-jarigen.