• Eenvoudig e-books lenen

  Wist je dat je met je bibliotheekpas ook e-books kunt lenen? Onze collectie telt meer dan 10.000 e-books. Van literaire romans, thrillers, waargebeurde verhalen tot kinderboeken of poëzie. Grote kans dat jouw favoriete boek er tussen zit.

  Lees meer

 • Gratis inloop

  In het Digitaal Café kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop. Een afspraak maken is niet nodig en onze hulp is gratis. 

  Lees meer

 • Pak je voordeel!

  Het nieuwe Plusabonnement van Bibliotheek Idea biedt je extra voordeel, zoals een uitleentermijn van vier weken, 20 artikelen tegelijkertijd lenen en tot 10 artikelen reserveren. 

  Lees meer

Belastingaangifte

Als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting, dan moet dit elk jaar voor 1 mei. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Heb je hulp nodig? Of wil je advies? Kom langs - de Bibliotheek helpt je op weg.

Digitaal wijzer worden?

Idea helpt je om digitaal wijzer te worden. Met informatiebijeenkomsten, workshops en cursussen laten we je kennismaken met de vele mogelijkheden van de digitale wereld. 

Mediaopvoeding: tips & tools

Online cursussen

Iedereen die lid is van de Bibliotheek kan gratis online cursussen volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je hebt keuze uit ongeveer 160 cursussen, waaronder ook enkele die betrekking hebben op werk zoeken.

Studiekringen van en voor 55+ers

Een studiekring is bestemd voor 55-plussers die het prettig vinden om samen uit te zoeken hoe bepaalde zaken in elkaar steken en om hier iets mee te doen.

Literair en cultureel aanbod

Beter Nederlands leren luisteren, spreken, schrijven of lezen?

Online SeniorWeb cursussen

Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Volg dan in de Bibliotheek of thuis gratis online SeniorWeb-cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of WhatsApp gebruiken. 

Biebpanel

Banner

Wij willen onze dienstverlening verbeteren. Jij bent onze adviseur! Doe mee met ons klantenpanel en meld je aan.

 

Lees meer

Mijn Bibliotheek - Inloggen

Word lid

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en acties van RegioCultuurCentrum Idea?

Online Bibliotheek