KINDERBOEKENWEEK 2019 HORIZONTAL 1

Het is 75 jaar geleden dat de Tweede Oorlog is beëindigd. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Bibliotheek Idea besteedt aandacht aan dit thema met diverse activiteiten.

De Bilt 75 jaar bevrijding

In samenwerking met Online Museum De Bilt geven Anne Doedens en Dick Berents een duo-lezing. Dinsdag 21 april en woensdag 22 april in Bibliotheek Idea Bilthoven.

Hoe heette ik ook al weer?

Karel Beesemer uit Bilthoven geeft een lezing over zijn herinneringen aan de barre tijd dat hij moest onderduiken. Donderdag 19 maart in Bilthoven.

Baas boven baas

Een spannend, humoristisch én leerzaam verhaal over helden, dappere daden en opkomen voor wie je lief is, met een knipoog naar de Tweede Wereldoorlog. Zaterdag 9 mei in Theater Idea, Soest.

Vrijheidsvogels

Banner

Tot en met mei is in Bibliotheek Idea Zeist een tentoonstelling te zien van 200 Vrijheidsvogels, gemaakt door leerlingen van groep 7-8 onder begeleiding van een kunstdocente.

Open Leesclub

Iedereen is welkom bij de Open Leesclub. Op vrijdag 3 april bespreken we drie boeken in het kader van bevrijding en vrijheid.

Vrijheidscafé

Wat betekent vrijheid voor jou? In het Vrijheidscafé gaan we hierover met elkaar in gesprek. Elke woensdag tot en met mei in Bibliotheek Idea Bilthoven.

Julika Marijn

In ‘Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij’ wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Vrijdag 24 april in Theater Idea, Soest.

Kindercollege: 75 Jaar vrijheid

Banner

Mel Boas vertelt namens de organisatie 'Na de oorlog' zijn familieverhaal. Woensdag 22 april in Bibliotheek Idea Zeist.

Kindercollege: 75 Jaar vrijheid

Een Kindercollege in het kader van 75 jaar vrijheid. Hanneke Snippen laat kinderen zien en voelen hoe je vrede kunt leren! Vrijdag 3 april in Bibliotheek Idea Soest.

Kindercollege: Rondleiding over WO II

Banner

In het kader van 75 jaar vrijheid vindt dit Kindercollege plaats in Museum Soest. Daar krijgen de kinderen een rondleiding over WO II. Vrijdag 8 mei.

Oorlogsgeheimen

Toneelvoorstelling naar het bekroonde boek van Jacques Vriens. Een tijdloos verhaal van twee goede vrienden in oorlogstijd. Vrijdag 17 april in Theater Idea, Soest.